Skip to main content

Midjourney ha llançat V7, el seu primer model d’IA per a generació d’imatges, després d’un període de gairebé un any sense actualitzacions de fons en la plataforma. La versió, anunciada pel CEO David Holz com una “arquitectura totalment diferent”, introdueix millores en la qualitat d’imatge, coherència en detalls com mans i objectes, i una interpretació més precisa dels prompts. La companyia busca mantenir-se en la cursa de la IA, just després del rebombori causat pel generador d’imatges d’OpenAI i la viralització del seu estil tipus Studio Ghibli.

Personalització com a eix central

Una de les principals novetats de V7 és que la personalització està activada per defecte. Per utilitzar el nou model, els usuaris han de qualificar unes 200 imatges, cosa que permet crear un perfil visual únic. Aquest ajust del model als gustos de l’usuari fa un pas cap a una IA més adaptativa i afinada amb les preferències personals.

Modes d’ús i eficiència

El model V7 es presenta en dos modes operatius: Turbo i Relax. El primer ofereix una resposta molt més ràpida, encara que a un cost més alt; el segon és més econòmic. També s’ha introduït el «Draft Mode», que permet generar imatges a deu vegades la velocitat habitual i a la meitat del cost, encara que amb una qualitat inicial més baixa. Aquestes imatges es poden després millorar amb un sol clic.

Limitacions i full de ruta

V7 encara no inclou algunes funcions clàssiques de Midjourney com l’ampliació d’imatges o el ‘retexturitzat’. Holz assegura que aquestes característiques estaran disponibles en els pròxims dos mesos. També adverteix que, per tractar-se d’una arquitectura completament nova, pot requerir prompts diferents dels que funcionaven bé en versions anteriors. La recomanació és experimentar amb el model.

Un model enmig de la polèmica

Midjourney continua el seu desenvolupament sense haver recorregut a inversió externa, cosa que destaca el seu enfocament independent i sostingut per la seva comunitat. Però l’empresa també travessa desafiaments legals: continua immersa en litigis per suposades violacions de drets d’autor, a causa de l’entrenament dels seus models amb imatges recopilades d’internet sense consentiment dels creadors. Un context que continua tensant el debat entre innovació i propietat intel·lectual.

Obre un parèntesi en les teves rutines. Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia en tecnologia, IA i mitjans de comunicació.

Laia Herranz

Comunicadora apassionada per la tecnologia i la IA.

Leave a Reply